تحولات منطقه

وزیر اقتصاد سیاست کلی دولت را حمایت و صیانت از بازار سرمایه عنوان کرد اما گفت: صیانت نباید معادل ضمانت بازار سرمایه فرض شود و لی سیاستهای دولت منسجم و مداوم خواهد بود

کسانی که وارد بازار سرمایه می‌شوند حوصله به خرج دهند/ دارا دوم ثبت و اقبال به بورس ایجاد می‌کند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

قدس آنلاین: فرهاد دژپسند امروز در حاشیه جلسه هیئت دولت درباره سیاست دولت در مورد بورس با توجه به نوسانات و ریزش چشمگیر این بازار در دو هفته اخیر گفت: ما معتقدیم یکی از محیط های امن برای سرمایه گذاران خرد بازار سرمایه است اما نباید به این بازار دفعی و کوتاه مدت نگاه شود.

وی افزود: این بازار می‌تواند از جهات گوناگون بر اقتصاد موثر باشد و این جهات به واسطه اینست که هم می تواند مامن خوبی باشد برای نگهداری پس اندازها و هم تامین مالی بنگاه ها.

دژپسند با بیان اینکه بنگاه‌ها برای تامین سرمایه‌گذاری ثابت و سرمایه در گردش خود می‌توانند از ظرفیت این بازار به اشکال مختلفی مانند عرضه سهام، عرضه اوراق صندوق پروژه و تشکیل و پذیره نویسی شرکت‌های سهامی عام اقدام کنند، اظهار داشت:  امروز در بازار سرمایه از نظر روش، تنوع وجود دارد و محیطی نیز برای سرمایه‌گذاری در تولید فراهم شده که در نتیجه آن عرضه کالا برای بازار داخلی و صادرات افزایش پیدا می‌کند.

رییس شورای عالی بورس و اوراق بهادار گفت: دولت چنانچه به دنبال تامین درآمد بوسیله فروش سهام شرکت‌های دولتی بود، نباید با این روش سهام خود را می‌فروخت و برای این فروش هم تخفیف در نظر می گرفت.

دژپسند افزود: چنانچه دولت اقدام به فروش بلوکی این سهام می‌کرد و فردی ۱۵ درصد از سهام پتروشیمی‌ها را خریداری می کرد، یک صندلی مدیریتی به او می داد، بنابراین نیازی نبود تا ۲۰ درصد تخفیف را برای این فروش اختصاص دهد، این امکان وجود داشت ۲۰ درصد هم گران‌تر سهام خود را به فروش برساند.

او هدف دولت از انتخاب این شیوه را توزیع فراگیر ثروت، ایجاد زمینه برای مشارکت عمومی، حرکت به سمت اقتصاد دانش‌بنیان و اصلاح نظام توزیع درآمد دانست.

وزیر اقتصاد در عین حال تصریح کرد: اختصاص ۲۰ درصد تخفیف برای این سهام به این معنی است، فردی که پنج میلیون تومان از این سهام را خریداری کند، به ازای آن یک میلیون تومان از ارزش این سهام، تحفیف گرفته و به عبارت دیگر به اندازه یک میلیون تومان از ثروت ملی بهره می‌گیرد و این یک حرکت به سمت عادلانه سازی نظام توزیع درآمد و ثروت است.

وی افزود: سوالی که در مورد افراد خریدار دارا یکم، وجود دارد اینکه، چنانچه فردی دو میلیون تومان سهام دارا یکم را خریداری کند، آیا در این پذیره‌نویسی جدید می‌تواند به اندازه سقف تعیین شده پنج میلیون تومانی از سهام دارا دوم را هم خرید کند، پاسخ داد: افرادی که دو میلیون تومان از سهام دارا یکم را با تخفیف خریده‌اند، از سهام دارا دوم می‌توانند سه میلیون تومان با اعمال تخفیف ۲۰ درصدی خریداری کنند و بقیه خرید آنها بدون اعمال تخفیف انجام خواهد شد.

وزیر امور اقتصادی و امور دارایی تاکید کرد: امکان پذیره‌نویسی در دارا دوم یا پالایشی یکم برای همه مردم که دارای کارت ملی باشند، امکان پذیر است. اما به افرادی که تصمیم دارند به بازار سرمایه ورود کنند، توصیه می‌کنم، اقتضای بازار سرمایه داشتن صبر و به خرج دادن حوصله است. این افراد باید با نگاهی بلند مدت، از انجام واکنش‌های هیجانی در این بازار پرهیز کنند.

وزیر اقتصاد در پاسخ به سوال خبرنگار ما درباره ارزیابی‌اش از روند بورس و اینکه روند مثبت این بازار ادامه خواهد یافت یا متاثر از عرضه دارا دوم صعودی شده؟ گفت: تحولات بازار  سرمایه متاثر از متغیر های زیادی می‌تواند باشد بنابراین  اینکه بگوییم متاثر از دارا دوم است،  البته دارا دوم به واسطه اینکه برای فعالان ثابت شده برنامه حمایت دولت مدون و منسجم در حال اجرا است حتما امید و اقبال ایجاد می‌کند اما عوامل دیگر هم دخیل است و هر چه به سمت ثبات بیشتر پیش برویم جایگاه بازار سرمایه بهتر می شود. 

وی افزود: امیدواریم به گونه ای جلو برود که پایداری بازار سرمایه را داشته باشیم. پایداری بازار سرمایه به روند  فزاینده مستمر نیست. یعنی ما می‌دانیم بازار سرمایه ریسکی است اما ته خط متفاوت خواهد بود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.